Мени
Your Cart

Blog RSS Feed

27 Dec Како да земете цимет кај дијабетес?
0 1419
Лековит зачин циметЦиметот е лековит зачин кој се користи со векови низ истоијата, и не само што додава вкус, туку нуди и голем број здравствени придобивки. Привлекува внимание со своето антиоксидантно богатство и својствата за регулирање на шеќерот во крвта во борбата против дијабетес тип 1 и дијаб..
26 Dec Како да го намалите шеќерот во крвта
0 1728
Можни знаци на висок шеќер во крвтаСимптомите кои укажуваат на висок шеќер во крвта може да вклучуваат прекумерна жед, често мокрење, чувство на глад, губење на тежината, замор, заматен вид и рани кои бавно зараснуваат. Овие симптоми може да укажуваат на тоа дека шеќерот во крвта е надвор од контрол..
21 Dec Диета за дијабетес - што да се јаде?
0 2143
Дијабетесот е состојба во која шеќерот во крвта не може редовно да се контролира поради проблем во производството или употребата на инсулин во телото. Во основа постојат два главни типа: Тип 1 и Тип 2. Дијабетес тип 1 обично се развива поради генетски фактори и панкреасот престанува да произведува и..
20 Dec Кои се првите симптоми на дијабетес?
0 986
Дијабетесот е здравствен проблем кој влијае на способноста на телото да го регулира нивото на шеќер во крвта. Обично се јавува како резултат на неправилно функционирање на инсулинскиот хормон или недоволно производство. Инсулинот е хормон кој дозволува гликозата да влезе во клетките и го регулира пр..
18 Dec Дијабетес - се што треба да знаете
0 1043
Што е дијабетес?Дијабетесот е здравствен проблем кој се однесува на неспособноста на телото да го регулира нивото на шеќер во крвта. Во основа, тоа се јавува како резултат на нарушувања во производството или активноста на хормонот наречен инсулин. Инсулинот е хормон произведен од орган наречен панкр..
15 Dec Куркума при болки во зглобовите
0 819
Разбирање на болката во зглобовите: прегледБолката во зглобовите е непријатност што се чувствува во зглобовите, кои се точките за поврзување помеѓу две коски во телото и генерално обезбедуваат движење. Оваа болка може да се појави поради различни причини и често влијае на квалитетот на животот на ли..
14 Dec Билки кои ќе ја подобрат циркулацијата на крвта во мозокот
0 1254
Важноста на протокот на крв во мозокотПротокот на крв во големиот мозок на човекот е од суштинско значење за опстанок. Регулирањето на церебралниот проток на крв е од витално значење бидејќи му овозможува на мозокот да ги добие своите хранливи материи и кислород дури и кога крвниот притисок во телот..
12 Dec Циркулација на мозокот - се што треба да знаете
0 1330
Вовед во церебралната циркулацијаЦеребралната циркулација има клучна улога во обезбедувањето кислород и хранливи материи до мозокот, еден од најважните органи на телото. Дефинирање на церебралната циркулација и нејзиното значењеЦеребралната циркулација вклучува процес на транспортирање на крв до и д..
29 Nov Што да консумираме за да ја подобриме меморијата?
0 420
Вовед во влијанието на исхраната врз меморијатаЕфектот на исхраната врз меморијата е директно поврзан со когнитивните функции. Исхраната има значително влијание врз менталните перформанси, фокусот и процесите на учење.Корелацијата помеѓу исхраната и когнитивната функцијаИсхраната е клучен фактор кој..
17 Nov Креми за лице со екстракт од полжав во што помагаат?
0 1217
Вовед во екстракт од полжав во нега на кожаОткривање на популарноста на екстрактот од полжавЕкстрактот од полжав, состојка која привлекува внимание во светот за нега на кожа во последните години, се истакнува со своите природни и ефективни состојки. Историска и културна употреба на екстракт од полжа..
08 Nov Куркумин - магична антиинфламаторна состојка
0 486
Што е куркумин?Куркуминот е супстанца која се наоѓа во куркумата, која е меѓу растенијата добиени од ѓумбир. Оваа супстанца, која често се консумира во земји како Индија и Кина, му дава боја на растението куркума. Растението, кое обично се користи како зачин, можете да го консумирате на различни нач..
07 Nov Лавовска грива - здравствените придобивки од нејзиното користење
0 1558
Потеклото на печурката од лавовска гриваЛавовската грива потекнува од планините на североисточна Азија, но може да се најде и во Северна Америка и Европа. Лавовска грива е вид на печурка која најмногу расте на стеблата на дрвјата. Иако сака шумски површини, можно е да се најде во густи шумски предел..
Showing 1 to 12 of 51 (5 Pages)
Notification...