Глукоманан (30 капсули)

product picture
product picture
500 МКД

Дозирање и начин на употреба: 1 до 2 капсули на ден, 20 до 30 минути пред оброк со многу вода.

Глукоманан е додаток на исхраната кој содржи 500мг растителни влакна од коренот Коњак и овозможува природна регулација на тежината и функцијата на дигестивниот систем.

Редовниот употреба на Глукомананнот овозможува внесување на:

• уникатни диететски влакна кои создаваат ситост, значително ја намалуваат потребата од внес на храна за безбедно и ефикасно слабеење;

• специфични растителни влакна кои ја регулираат дигестијата и го успоруваат разградувањето и апсорпцијата на шеќерите и мастите (триглицериди и холестерол) за нивна подобрена регулација;

• недигестибилни влакна за подобрување на перисталтиката, навременото празнење на цревата и превенција на појава на опстипација.

Глукоманан е наменет за сите лица кои сакаат да ослабат, да ги намалат килограмите, подобро да ја регулираат тежината и калорискиот внес од храната, воедно може да се користи и кај лица кои имаат потреба од подобрување на функцијата на цревата, за подобро празнење на цревата и превенција на опстипација, како и кај лица кои имаат потреба од регулација на мастите и шеќерот.


Можеби ќе ви се допадне