МАШРОМ КОМПЛЕКС 0,5 Л

product picture
product picture
995 МКД

Пакување: пластично капување, 500 мл.

Дозирање и начин на употреба: Се земаат по 20мл, 1 до 2 пати на ден по оброк.

MUSHROOM COMPLEX е додаток на исхраната кој содржи екстракти на 5те најмоќни медицински печурки (Шитаке (Lentinus edodes), Реиши (Ganoderma lucidum), Чага (Inonotus obliquus), Кордицепс (Cordyceps Sinensis) и Лавовска грива (Hericium erinaceus)), збогатени со витамините Б2, Б3, Б5, Б6, Ц и цинк, а е неменет за регулација на имунитетот, подобрување на когнитивната функција, енергијата и виталноста на организмот.

Редовниот внес на MUSHROOM COMPLEX обезбедува:

- Бета-Д-Глукан, други пептидогликани, цинк и витамин Ц кои помагаат во одржување на правилна имуна функција и имуна регулација; (Medicinal mushrooms as a source of antitumor and immunomodulating polysaccharides, S. Wasser, Applied Microbiology and Biotechnology, November 2002 Beta-glucans from edible and medicinal mushrooms: Characteristics, physicochemical and biological activities, Fengmei Zhu et al. Journal for Food composition and analysis, August 2015)

- Медицинската печурка Реиши (Ganoderma Lucidum) придонесува за природна имунлошка одбрана на организмот;

- Специфични антиоксидантни, минерали и витамини за ефикасна заштита од слободните радикали и оксидативниот стрес и подобрување на нивото на енергија и виталност на организмот;Препаратот е нaменет за сите кои имаат потреба од регулација на имунитетот, лица со автоимуни болести, алергии и интолерантности, кај лица со анкциозност, депресија, недостаток на енергија, слаба меморија и когнитивна функција, лица со тумори и малигни болести, како и лица со нарушена функција на ендокриниот систем.

Препаратот е нaменет за сите кои имаат потреба од регулација на имунитетот, лица со автоимуни болести, алергии и интолерантности, кај лица со анкциозност, депресија, недостаток на енергија, слаба меморија и когнитивна функција, лица со тумори и малигни болести, како и лица со нарушена функција на ендокриниот систем.

Можеби ќе ви се допадне

Natura Threpy лојалти

Како до поени ?

Што повеќе купуваш, повеќе поени добиваш.
Loyalty