Течен КОЛАГЕН (500ml)

product picture
product picture
995 МКД

Дозирање и начин на употреба: 20мл (1 мерица/капаче), 1 до 2 пати на ден, пред оброк. Најдобро наутро пред јадење.

Течниот колаген претставува уникатен колагенски производ кој во секоја доза обезбедува 5.000 мг хидролизиран колаген тип 1, од најдобриот бренд Пептан® со клиничко докажано дејство, кој е збогатен со 520мг глукозамин и 5.2мг хијалуронска киселина. Ваквата уникатна комбинација на колагенот може да се искористи за обнова на колагенската структура во кожата, зглобовите, коските и сврзното ткиво насекаде во организмот.

Редовната употреба на течниот колаген овозможува внесување на:

• комбинација на најквалитетни колагенски пептиди, глукозамин и хијалуронска киселина со кои се подобрува и одржува еластичноста, цврстината, хидрираноста и виталноста на кожата обезбедувајки помазен изглед, намалена појава и израмнување на брчките, како и подобар квалитет на косата и ноктите;

• структурни протеини и хијалуронска киселина, неопходни за создавањето и обнова на рскавицата, задршка на водата и подобрување на подмачкувањето, за добра функција и здравје на зглобовите;

• колаген потребен за внатрешната структура на коските, за подобрено вградување на калциумот и другите минерали и обезбедување на густината на коскеното ткиво и цврстина на коските;

• колаген кој влегува во состав и е неопходен за обнова на внатрешната обвивка на органите за дигестија, крвните садови и сврзното ткиво во сите органи.

Течниот колаген е наменет за сите кои имаат потреба од намалување на брчките и одржување на здрава, цврста, хидрирана и еластична кожа, здрава коса и нокти, за сите лица со артритис, воспаленија и повреди на зглобовите, за лица со остеопороза и остеопенија, лица со оштетувања на крвните садови, спортисти и сите кои сакаат активна регенерација на организмот.


Можеби ќе ви се допадне

Natura Threpy лојалти

Како до поени ?

Што повеќе купуваш, повеќе поени добиваш.
Loyalty