Течен КУРКУМИН (500ml)

product picture
product picture
995 МКД

Дозирање и начин на употреба: 20мл (1 мерица/капаче), 1 до 2 пати на ден со оброк. Задолжително добро да се промеша пред употреба.

КУРКУМИН екстракт e додаток на исхраната кој содржи 500 мг чист куркумин, екстракт од билката Куркума (Curcuma longa) со над 95% биоактивни куркуминоиди, збогатен со екстракт од црн бибер за подобрена апсорпција.

Редовната употреба на екстрактот од куркума овозможува внесување на:

• куркуминоиди, биоактивни молекули кои во клинички студии и научни истражувања покажуваат анти-инфламаторно дејство за смирување на тегобите на болните и отечени зглобови. Согласно ЕФСА, куркуминот делува анти-инфламаторно и помага во ослободување на болките во зглобовите и мускулите (ЕФСА прифатено тврдење ИД 2598);

• научна студија спроведена од страна на Институтот по Биологија при ПМФ и компанијата Плант Инженеринг потврди антиоксидативен капацитет и силна анти-инфламаторна активност на куркуминот во производот; (елаборат)

• не содржи кортикостероиди, за 100% природно дејство, безбеден за долгорочна употреба.

Препаратот е нaменет за смирување и регулација на сите видови воспаленија, отоци и болки во организмот, особено воспаленија на сврзното ткиво, зглобовите или мускулите, го подобрува и антиоксидативниот капацитет на организмот и помага во борбата со малигни заболувања и воспаленија на сите органи пособно воспаленија на цревата, крвните садови и простатата.

Прочитај повеќе

Постојат над 10.000 студии кои го потврдуваат широкиот спектар на здравствени ефекти на куркуминот. Куркуминот, со сите истражувања до денес е најсилниот природен анти-инфламаторен елемент кој дури има поефикасно дејство од соодветните лекови. Покрај примарното антиинфламаторно дејство научни истражувања покажуваат дека куркуминот покажува и силно анти-оксидативно дејство, анти-тумурогено, анти-улцеративно, хепато-протективно, хипо-гликемиски и анти-микробно, анти-вирално и анти-фунгално дејство. Важно е да се истакне дека Екстрактот од Куркума е одличен природен препарат кој има силно аналгетско дејство за смирување на болки и кај сите состојби со хронични болки и воспалнија може да се користи долгорочно, без прекин, што е многу подобра варијанта наместо нестероигните анти-инфламатори како ибупрофен, парацетамол, диклофен-ак, ибупрофен или кортико стероидните препарати, кои при долготрајна употреба можат да го оштетат желудникот и можат да имаат несакани штетни дејство на долг рок!


Можеби ќе ви се допадне

Natura Threpy лојалти

Како до поени ?

Што повеќе купуваш, повеќе поени добиваш.
Loyalty