Дијабетол Форте 2+1 ГРАТИС + Билбери Екстракт

product picture
product picture
1.990 МКД

Пакување: пластично пакување, 30 капсули, 500мг.


Дозирање и начин на употреба: Се земаат по 1 до 2 капсули на ден, пред оброк.


 


Диабетол Форте е препарат со посебна медицинска намена за диететско регулирање на дијабетесот и претставува уникатна комбинација на алфа-липонска киселина, екстракт од горчлива диња (карела), екстракт од цимет, цинк и хром.


 


Редовната употреба на Дијабетол Форте овозможува внесување на:


•​Алфа-липонска киселина, екстракт од горчлива диња и екстракт од цимет кој придонесува да се намали инсулинската резистенција, односно ја подобрува чувствителноста на инсулинот (афинитетот за негово врзување и поефикасна дистрибуција на шеќерот) и помага во одржување на нормални нивоа на гликоза во крвта. Воедно се обезбедуваат полифенолни соединенија за подобрување на антиоксидантскиот капацитет на организмот потребен за заштита на сите клетки од оштетувањата од страна на слободните радикали и штетните гликациски продукти на шеќерот;


•​Цинк и хром, неопходни за одржување на продукцијата и ослободувањето на инсулинот. Хромот придонесува за одржување на нормално ниво на гликоза во крвта. Цинкот придонесува за нормален метаболизам на јаглехидрати.


 


Препаратот е наменет за лица со пред-дијабетес и дијабетес за природно одржување на здрави, регулирани нивоа на шеќер и заштита на здравјто и функцијата на очите, бубрезите и крвните садови, лица со невропатии, како и за лица кои имаат потреба од подобра циркулација, заштита, обнова и подобрување на функцијата на црниот дроб, како и заштита на здравјето и функијата на крвните садови.

Натура терапи лојалти

Како до подароци

Што повеќе купуваш, повеќе добиваш.
Како да станеш дел од програмата ?
Со купување на производ, во било кој продажен центар на Натура Терапи низ целата држава, или преку центарот за грижа на корисници, ќе добиете Ваша Картичка за лојалност со единствен број и ќе освоите поени за направената нарачка.

Доколку немате Картичка за лојалност, а направите он-лајн купување преку веб страната или социјалните мрежи, самиот систем ќе Ви додели број на картичка со автоматски внесени освоени поени.
Што добиваш ?
Со собраните поени, како член на Програмата за лојалност на компанијата, имате единствена можност да освоите подарок по желба, од листата на подароци која може да ја погледнете овде Лојалти продукти.

Освојте подарок уште со првата нарачка или собирајте поени за вашиот омилен производ!
Како до поени ?
Со секое наредно купување, за секој купен единечен производ или сет производи, преку продажните центри, центарот за грижа или он-лајн медиумите Вие освојувате поени.

Најавете се на веб страната и во секое време следете ја состојбата со поените и нивната вредност во понудената листа на подароци.
Loyalty