Дијабетол Форте 2+1 ГРАТИС

product picture
product picture
1.990 МКД

Пакување: пластично пакување, 30 капсули, 500мг.

Дозирање и начин на употреба: Се земаат по 1 до 2 капсули на ден.

Дијабетол Форте е додаток на исхраната кој претставува уникатна комбинација на алфа-липонска киселина, екстракт од горчлива диња (карела), екстракт од цимет, цинк и хром и е наменет за поддршка на метаболизмот на јаглехидрати и одржување на нормални нивоа на шеќер во крвотокот.

Редовната употреба на Дијабетол Форте овозможува внесување на:

• полифеноли и други биоактивни молекули кои ја помагаат функцијата и ефикасноста на инсулинот, помагајки да се намали инсулинската резистенција и да се подобри анти-оксидативниот капацитет на организмот потребен за заштита на сите клетки од оштетувањата од страна на слободните радикали и штетните гликациски продукти на шеќерот;

• минерали цинк и хром, неопходни за одржување на продукцијата и ослободувањето на инсулинот кој е одговорен за регулација на шеќерот во крвотокот.

Препаратот е наменет за лица со дијабетес за природно одржување на здрави, регулирани нивоа на шеќер и заштита на здравјто и функцијата на очите, бубрезите и крвните садови, како и за лица кои имаат потреба од подобра циркулација, заштита, обнова и подобрување на функцијата на црниот дроб, како и заштита на здравјето и функијата на крвните садови.


Natura Threpy лојалти

Како до поени ?

Што повеќе купуваш, повеќе поени добиваш.
Loyalty