Супер Антиоксидант со црно ГОЏИ за дијабетичари (2+1) ГРАТИС

Супер Антиоксидант за дијабетичари е целосно природен додаток на исхраната кој содржи цел плод од црна гоџи бобинка (Lycium ruthenicum) како најконцентриран извор на најмоќните антиоксиданти антоцијанини, алфа липоична киселина и витамин Ц! Црната гоџи бобинка содржи дури 25 различни полифенолни антиоксидативни компоненти (вклучувајки и нарингин, катекини и други биофлавоноиди) и има најширок спектар ( 16 различни видови) и највисоки концентрации на антоцијанини во природата (100гр црно гоџи содржи над 3600мг антоцијанини, што е над 10 пати поголема концентрација на антоцијанини во споредба со дивата боровинка!) Алфа липоичната киселина има научно докажано дејство дека помага во регулација на нивоата на шеќер преку намалување на гликемискиот статус на крвната плазма, регулација и намалување на гликолизираниот хемоглобин HbA1C (мерка за просечно тромесечно ниво на шеќер) и ја стимулира продукцијата на инсулин во панкреасот. Дополнително ефикасно го штити и помага во регенерација на црниот дроб.}


2980 ден.

2,380 ден.