СПИРУЛИНА екстракт (2+1) ГРАТИС

Спирулината е сино-зелена алга која со векови на далечниот исток се користи во исхраната и медицината за одржување и подобрување на здравјето и при третманот на многу болести. Се нарекува супер храна бидејки има неверојатен нутритивен профил, односно изобилува со широк спекатар многу важни нутриенти. Пред се таа е одличен извор на протеини, содржи добри концентрации на Омега 6 и многу важните Омега 3 масни киселини, одличен извор на Бакар, Железо, Манган, Магнезиум и помали количини Цинк, Калциум, Фосфор и Селен, одличен извор на витамините Б1, Б2, Б3, добар извор на Б5, К и Е а содржи и Б9, Б6, А и Ц. Спирулината исто така содржи исклучително значајни фитонутриенти како бета-каротени, зеаксантин и високи концентрации фикоцијанин, супероксид дизмутаза (многу моќен ензим со антиоксидативно дејство), Гама-Линоленска киселина (есенцијална масна киселина) и сулфолипиди.}