Кафе со РЕИШИ (2+1) ГРАТИС

Кафе со Реиши е производот е направен како мешавина на висококвалитетни зрна кафе од видот Робуста произведени за подготовка на инстант кафе напиток и екстракт од Реиши печурка. Реиши (Ganoderma Lucidum) - кралица на печурките е  вековната тајна за подобрување на здравјето и продолжување на животниот век на кинеските и јапонските кралски семејства. Екстрактот од Реиши содржи над 400 биоактивни молекули, како терпеноиди/тритерпени, глико протеини/пептогликани, феноли, значајниот минерал германиум, селен и други, кои имаат научно докажано дејство во третманот на многу заболувања и одржување на човековото здравје. Примената на Реиши печурката во одржување на здравјето, превенцијата и третманот на многу болести во Кина и другите земји од Далечниот Исток е познато и признато со векови. Денес, многубројните студии и научни истражувања спроведени од страна на модерната западна медицина исто така ги потврдуваат и признаваат многубројните здравствени продобивки од употребата на Реиши печурката како во превенцијата, така и при третманот на многу заболувања. Конкретно, истражувањата потврдуваат дека уникатните нутриенти и биоактивни молекули во печурката Реиши се носители на бројни здравствени придобивки како резултат на нивното широко анти-воспалително, имуномодулаторно, хипогликемиско, антиулцеративно, хепато-протективно, анти-тумурогено и други здравствени дејства.}


1320 ден.

1,000 ден.