Куркумин ЕКСТРАКТ (2+1) ГРАТИС

Постојат над 10.000 студии кои го потврдуваат широкиот спектар на здравствени ефекти на куркуминот. Куркуминот, со сите истражувања до денес е најсилниот природен анти-инфламаторен елемент кој дури има поефикасно дејство од соодветните лекови. Покрај примарното антиинфламаторно дејство тој има и силно анти-оксидативно дејство, анти-тумурогено, анти-улцеративно, хепато-протективно, хипо-гликемиски и анти-микробно, анти-вирално и анти-фунгално дејство. Важно е да се истакне дека Екстрактот од Куркума е одличен природен препарат кој има силно аналгетско дејство за смирување на болки и кај сите состојби со хронични болки и воспалнија може да се користи долгорочно, без прекин, што е многу подобра варијанта наместо нестероигните антиинфламатори како ибупрофен, парацетамол, диклофен-ак, ибупрофен или кортико стероидните препарати, чие дејство на долг рок е многу штетно!}