Екстракт од дива боровинка (2+1) ГРАТИС

Екстрактот од боровинка е концентрат на уникатни антиоксиданси кои ги има во дивата боровинка (антоцијанини и антоцијаниди) кои имаат повеќекратно, научно докажано дејство врз здравјето на човекот, пред се во подобрување на регулацијата на нивоата на шеќер во крвта и ефикасна заштита на ткивата и органите од последици и компликации на Дијабетесот. Научните студии и истражувања потврдуваат дека овие антиоксиданси (антоцијанини) успешно ги спречуваат оштетувањата на крвните садови во очите, бубрезите, нервите  и другите органи предизвикани од страна на слободните радикали и шеќерот! Само дивите боровинки кои растат на многу високи надморски височини создаваат високи концентрации на овие моќни антиоксиданси, додека култивираната боровинка (домашно одгледана, оранжериска и сл.) има неспоредливо помали концентрации од овие состојки!}